Ahogy én látom...

Szóljon ez a blog a napi dolgokról... Remélem rendszeres frissítéssel...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

HTML

IRC szezonkezdet Monte-Carlo-ban...

2009.02.01. 16:34 | Robcsi85 | Szólj hozzá!

Új év új remények szokták mondani a rallyversenyzők is...

Idén meglehetősen korán megkezdődött az IRC szezon, amit óriási várakozások előztek meg, elég csak a nevezési listára tekintenünk ahol rengeteg "sztárpilóta" képviseltette magát.

De nem szabad figyelmen kivűl  hagyni a közzétett útvonalat sem, ahol szép számmal szerepeltek a régi nevezetes gyorsasági szakaszok, mint pl. a Turini ahol bizony versenyek szoktak eldőlni, ráadásúl éjszakai sötétségben.

Újdonságnak számított még az is, hogy az eurosport 7!!! gyors élő közvetítését tűzte ki a 14 szakaszból. A Monte egyébként nem a megszokottnak mondható hétvégén zajlott, hanem hétköznap(szerda; csütörtök; péntek).

Visszatérve az indulókra, a Peugeot tuti nem veszi félvállról az idei esztendőt, ugyanis Loix és Vouilloz mellé beültették Sarrazin-t valamint Ogier-t egy-egy autóba, de itt vol még Auriol is egy háromoroszlános S2000-el. A Fiat leszerződtette Basso és Alen mellén az olasz Luca Rossettit.Az abszolút újjoncnak számító Skoda pedig a cseh Kopecky-vel és a tavaly már futamgyőzelemig jutó Hanninen-nel támad.

Magáról a versenyről...

Sébastien Ogier nyerte a Monte-Carlo-ralit, a BF Goodrich Peugeot 207 S2000-esével. A finn Juho Hanninen defektet kapott, és az elsőről a harmadik helyre csúszott vissza. Ezt szerette volna ledolgozni a zárónap első gyorsaságiján, ahol nagy igyekezetében felborult, és a verseny feladására kényszerült.A dobogós helyezésekért hatalmas csata folyt. A címvédő Nicolas Vouilloz az első szakasz után még vezetett, de aztán egyszer árokba csúszott, a hetedik gyorsaságin pedig kormánykartörés miatt feladta a versenyt. Hänninennel egyszerre búcsúzott a versenytől Kris Meeke, aki élete első havas gyorsaságiját megnyerte a Peugeot 207-sel, ám pár kanyarral Hanninen balesete után ő is odacsapta az autóját, és elvesztett egy dobogósnak tűnő helyezést.Ha pedig már a kiesettek listájánál tartunk: Didier Auriol az első gyorsaságin szakította ki 207-e kerekét,  Luca Rossetti ugyanezen a gyorsaságin nézett be egy, a pálya szélén lévő garázsba. Nagyon támadó kedvében volt Stéphane Sarrazin is, aki a legtöbb szakaszgyőzelmet mondhatta magáénak, szám szerint ötöt, de egyszer egy árokba csúszott be, egyszer pedig a futóművét szakította ki. Szerencséjére, nem messze a szervizparktól, így még folytatni tudta a versenyt.A sok kieső után Freddy Loix keveredett a második helyre, aki a bajnokság szempontjából a verseny igazi nyertese volt, hiszen a győztes Ogier-re több futamon nem számíthatunk, és a tavalyi eredmények alapján a bajnokságra jó eséllyel pályázó Vouilloz és Rossetti sem szereztek pontot.Loix mögött a két késése ellenére is Sarrazin futott be a harmadik helyre, teljessé téve a Peugeot hármas sikerét.A verseny elején kormányszervo gondokkal küzdő Jan Kopecky hozta a negyedik helyre a Fabiát, ami nagyon meggyőzően szerepelt első versenyén. Hanninen és Kopecky révén négy szakaszgyőzelmet is szerzett, ami jelezte, hogy abszolút bajnokesélyes autó, Nagyon nem ment az Abarth-osoknak. Főleg, miután Toni Gardemeister, az utolsó napon a második helyről búcsúzott műszaki hiba miatt. Az olaszok elsőszámú pilótája, Giandomenico Basso csak a verseny vége felé érzett rá az autóra. Nyert is egy szakaszt, de ez akkor már csak a soványka ötödik helyre volt elég.


Monte-Carlo-rali végeredménye:
1.Ogier–IngrassiaFPeugeot 207 S20004:40:45,7
2.Loix–SmetsBPeugeot 207 S2000+1:43,6
3.Sarrazin–RenucciFPeugeot 207 S2000+2:21,6
4.Kopecky–StaryCZSkoda Fabia S2000+3:17,3
5.Basso–DottaIAbarth Grande Punto S2000+4:28,0
6.Romeyer–FournelFAbarth Grande Punto S2000+20:30,0
7.Burri–GordonCHAbarth Grande Punto S2000+21:23,0
 Betti–MattiodaIRenault Clio R3+24:04,8
8.Artru–VirieuxFMitsubishi Lancer Evo. IX.+25:50,7
 Dumas–JaussaudFRenault Clio+27:59,8
9.Cavallini–ZanellaIPeugeot 207 S2000+28:44,2

Címkék: irc rally monte carlo

A bejegyzés trackback címe:

https://robcsi85.blog.hu/api/trackback/id/tr47916291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása